Euskadi sota terra: Buena-Bortal i Cueva de la Leze

Farà un parell de setmanes teníem d’anar a donar un cop de mà a Carlos Flores, amb el projecte 17picos17simas, a la cavitat més profunda de Catalunya la Bargàdera. Però a ultima hora es va suspendré per un torçada de peu, en poc minuts ja vam pensar una sortida alternativa, la travessia Buena-Bortal i la Cova de la Leze.
La Buena-Bortal és una travessia curiosa ja que l’entrada com la sortida son per dos antigues mines de ferro, tant comuns al País Basc, la primera zona transcorre entre grans galeries, fins arribar al pas de la Bocina . Després de baixar uns pous arribes a un meandre molt actiu, amb aigua fins al pit en algun punt, s’arriba a una gran cascada de 90m i finalment es surt per les antigues galeries fins a l’exterior.


La Cueva dela Leze, no era primer cop que la fèiem. Però aquesta vegada vàrem accedir per el ojo de Buho un tub de 1m de diàmetre per 5m de llarg, que creua la cresta de la muntanya i realitzant una sèrie de ràpels et deixen directament a la capçalera del barranc.

Un comentario sobre “Euskadi sota terra: Buena-Bortal i Cueva de la Leze

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *