COVA DEL GARROFER

Aprofitant que aquesta cova està molt prop de la ciutat, vam decidir reunir-nos uns quants per anar-hi, i així va ser dit i fet. Vam agafar el cotxe, ens vam canviar i ens vam dirigir a la boca de la cova.

Un cop allí, vam superar la primera desgrimpada sense dificultats i vam anar en busca de les Galeries Velles, possiblement dels llocs menys visitats, ja que és una zona molt descomposta, de petites proporcions i molt laberíntica, encara que, val la pena entrar-hi per veure les formacions.
Tot seguit, vam retrocedir fins la sala principal per redirigir-nos a les Galeries Noves, i com no havíem escarmentat prou amb les estretors ens vam endinsar a la Gatera de l’Estrella, una gatera de forma triangular que precedeix una petita desgrimpada. En aquest lloc vam utilitzar l’electro, cosa que molts ens preguntarem i què és això, doncs són unes petites escaletes metàl·liques (encara que el nom no faci referència al que en realitat és l’objecte).
Després vam seguir per les diferents galeries, que ja es feien més amples, i crec que va ser en aquest lloc on es vam desubicar una estona…quan ens vam trobar, vam continuar endavant fins arribar al pou final, on ja no podíem seguir. A la tornada vam entrar per les altres galeries, recobertes per formacions molt boniques, i ja per acabar vam sortir on ens esperaven els altres companys.
A continuació us mostrem algunes dades de la cova, per a que la gent s’hi animi i la visiti.
Recorregut: 400 m
Desnivell: 40 m
Situació: Serra del Cardó Boix, Tortosa (Baix Ebre)
Sortida realitzada per: Toni, Anna, Esteban, Barquero i Sarai.
by Sarai

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *