AVENC D’EN VICTOR

AVENC D’EN VICTORAproximadament fa 2 anys, ens vam aproximar a aquest forat una tarda d’entre setmana Jordi, Pinyol i jo, Sarai, gràcies a les referències del guarda de Millers Victor, que ens va acompanyar fins el forat. Aquella tarda vam fer un cop d’ull i vam pensar que s’hi havia de tornar, però clar des de que es diu fins que s’hi torna, en aquest cas van passar uns dos anys.
El dia 26 d’octubre d’aquest any vam quedar Cantero, Vicent i jo, carregats de material i ens vam proposar explorar aquest forat.
Bé, es tracta de dos forats, bastant estrets, que queden un al costat de l’altre. El primer és més sec i el segon humit. Vam decidir entrar al primer, que és al que vaig entrar feia dos anys.
Per assegurar l’entrada vam utilitzar un pi gran que hi ha just a la boca, desprès com l’interior és prou estret sol hi ha clavat un spit. Cantero va entrar primer i va ser qui ho va equipar i va seguir baixant fins el que pareixia el final, quasi impracticable. La pujada no va ser molt agraïda.
Un cop vist això ja no va entrar ningú més, i ens vam dirigir a l’altre forat més humit que hi ha just al costat. Com no, el primer en entrar i valorar el forat va ser Cantero, després de sentir-lo bufar i donar mitja volta, vaig entendre que allò era extremadament estret. Llavors, vaig pensar que podria arribar alguns metrets més que ell. Em vaig equipar i cap avall, la baixada era prou fàcil, sense moure’m el pes del meu cos em guiava per la vertical, tot i que les parets no devien fer més de 40 centímetres. Va arribar un punt que es veia continuació i si llençava una pedra sentia com baixava i guanyava metres, aproximadament 20 metres més dels que havia baixat, però era inclús massa estret per mi. La pujada va ser molt dura, al no poder flexionar ni les cames per poder fer l’intent de pujar, així que m’ho vaig emprendre en calma. Quan vaig sortir ens vam adonar que allò era inhumà i que no mereixia la pena tornar-hi a entrar.
Aquí teniu la topografia, per si hi ha algun valent que s’hi atreveix! Les fotos que hi ha són les de fa dos anys, ja que aquesta última vegada era molt complicat gravar res.Activitat realitzada per: Carlos Cantero, Jordi Ortiz, Oscar Pinyol, Vicente Barraquet i Sarai Ramirez.

3 comentarios sobre “AVENC D’EN VICTOR

  1. hola,segons les fotos pareixen uns forats están unes curves mes amunt de la Font del teix a má Esquerra, i están catal.logats per ECT com a tx2 i tx3 i están uns metres un de l'altre.MARCOS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *