AVENC DELS AMPOSTINS

El passat diumenge 15 d’octubre vam anar a fer l’avenc dels Ampostins, Gina, Moises i jo.

És un avenc que per la seva dura aproximació és poc visitat, en aquest enllaç està la crònica dels nostres companys que hi van anar fa 6 anys. L’avenc es situa per la zona de la Caramella, amb una profunditat de 42 metres i un recorregut de 60 metres.

Ens va costar una mica trobar l’avenc, ja que el track no era correcte. Vam marcar de nou el punt al gps (si algú ho necessita ho tenim a l’arxiu).

L’avenc consta de 5 pous, el primer és una rampa de 6m amb perill de caiguda de pedres. Seguidament trobem el pou de 8m, que continua per un pou de 12m. Aquest pou té un pitó antic per assegurar el descens.

A la base d’aquest pou vam veure l’esquelet de dos jabalís, un d’aquests és el que es van trobar fa 6 anys els nostres companys. D’aquesta repisa passem a través d’un passamà reassegurat amb un pitó a la capçalera del pou de 13m. En aquest és recomanable montar un desviador en un pont de roca que hi ha més avall, ja que sinó hi ha un fregament.

A la base d’aquest pou, trobem una finestra ascendent que ens porta a un pou de 4m. Superat aquest ens trobem al final de l’avenc, on teòricament hi havia un petit llac format per les filtracions de la xemeneia.

Un cop allí vaig decidir escalar per la xemeneia per veure que hi havia més amunt, ja que a la topografia ho marca com una incògnita. L’escalada és prou exposada, convindria posar alguna instal·lació per assegurar el pas. A meitat escalada hi havia una colada molt bonica, ben formada, també varies excèntiques curioses. Més amunt continua, però no es pot continuar amb seguretat, hi ha una caiguda d’uns 15m aprox.

Hi ha que dir que les instal·lacions començen a estar velles i són justetes.

FOTOS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *