Avenc del Mort, – C.P.3

L’avenc del Mort o C.P.3, és un dels clàssics del Port amb dues sales molt grans i amb molta formació.

Situat a la zona de Cova Pintada, te una aproximació que no deixa indiferent.

Per aquests motius vam decidir anar-hi de visita i fer algo de faena.

A les 9 començem l’aproximació carregadets i apretant la calor, ens va costar 1hora 20minuts, vam fer sort que estava núvol, curiosament un altre nom és Avenc de la Solana, no entenc per que….

Un cop equipats entrem a la cavitat, el primer pou de 9m ens deixa a la bifurcació de les dos vies, avui visitarem la via de les Sales, així que progressem direcció Nord per uns pasamans que ens porten a la capçalera del pou de 35m.

Sarai al P9m

Estem a la Sala Gran, la sala més gran dels Ports, d’aqui encara es pot veure la llum que entra per la boca. Ens dirigim direcció NO, pujant una rampa on trobarem una colada espectacular a l’esquerra, pujant la colada trobem l’accés a la sala del Llac a l’esquerra per una grimpada, seguida d’una gatera que desemboca dalt del llac.

El passamà queda equipat en fixe

Arribats a aquest punt, portavem material per equipar un passamà a la repisa esquerra ja que fa 4 anys quan vam vistar la cavitat vam trobar que era un pas delicat i perillós, dit i fet, vam treure el taladro i vam equipar el passamà per assegurar el pas de la repisa i una corda amb nusos per al destrepe, i ja estem al llac. Alguns fem un banyet i mengem l’entrepa que ens hem guanyat.

Sortim de la sala del Llac, i tan prompte fem el destrepe, a l’esquerra trobem l’accés a la Sala del Curset, una sala espectacular, amb molta formació i una majestuosa colada.

 

 

Tornem a la Sala Gran per remuntar fins al exterior, i fer el camí de retorn… on acabem fent el jabalí, com sempre baixant pel recte.

Una bona activitat amb un bon equip.

Fotos de Vicent

Colada Sala del Curset
Sala del Curset

Un comentario sobre “Avenc del Mort, – C.P.3

  1. Lo de avenc de la solana es evident no? està al carasol, sempre s’havia dit així fins que els
    espeleos ( algueró i sus rumberos) hi van entrar i es van trovar el mort, per cert un pastor
    desaparegut del mas de Barberans.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *